外研版2018-2019学年高中英语选修八同步检测：Module 6 The Tang Poems水平测试6(含答案)
(时间：120 分钟 满分：150 分) 第Ⅰ卷 第一部分 第一节 (选择题，共 100 分)
听力(共两节，满分 30 分) (共 5 小题；每小题 1.5 分，满分 7.5 分)
听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题，从题中所给的 A、B、C 三个选项 中选出最佳选项，并标在试卷的相应位置。听完每段对话后，你都有 10 秒钟的时 间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 Text 1 W: Do you mind if we stop by the post office on the way home? I have to mail these letters and I don't have any stamps. M: Oh. I have some. We don't need to go all the way to the post office. 1．What will the two speakers probably do next? A. Go to the post office. B. Go straight home. C. Go back to their office. 答案：B Text 2 W: Tom is really the best soccer player I've ever known. M: Is he? You should have seen me when I was his age. 2．What does the man mean? A. He agrees with the woman. B. He doesn't like Tom. C. He played better at Tom's age. 答案：C Text 3 M: Your house is bigger than ours. W: So is Ben's. But Bob's is smaller.
3．Whose house is the smallest? A. Bob's. B. The woman's. C. Ben's. 答案：A Text 4 M: Look at this telephone bill, darling. W: Oh, dear, we should write letters to our friends who live outside the country. M: Sounds like a great idea. I need to cut down on my phone bill. 4．What does the woman mean? A. She needs to make more phone calls. B. Writing letters will cut down her telephone expenses. C. Her friends will be unhappy. 答案：B Text 5 M: I'd like to have that coat. But I haven't got enough money. W: Shall I lend you some? 5．What does the man intend to do? A. Buy a coat. B. Try on a new coat. C. Lend money to the woman. 答案：A 第二节 (共 15 小题；每小题 1.5 分，满分 22.5 分)
听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题，从题中所给的 A、B、 C 三个选项中选出最佳选项，并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前，你将 有时间阅读各个小题，每小题 5 秒钟；听完后，各小题将给出 5 秒钟的作答时间。 每段对话或独白读两遍。
听下面一段材料，回答第 6 至第 8 题。 Text 6 M: Good morning. The Principal's office. W: Hello, this is Mary Smith speaking. I was just calling before I left my room to make sure that I have an appointment with Principal Maple this morning at ten o'clock. M: Please wait a moment. I'll check with his secretary. (Pause for 2 seconds) Hello, Miss Smith. W: Yes. M: She looked at his diary and he does have your appoinment in his book for ten. W: Oh, thank you very much. I'll be right over after breakfast. M: All right. Good－bye. 6．When did the conversation take place? A. In the morning. B. In the afternoon. C. In the evening. 答案：A 7．Why did Mary call? A. To put off an appointment. B. To make an appointment. C. To check an appointment. 答案：C 8．Who will Mary meet with at ten o'clock? A. Principal Maple. 答案：A 听下面一段材料，回答第 9 至第 11 题。 Text 7 W: Alec, it's almost vacation time. Have you found a summer job yet?
B. Her boss.
C. The man.
M: I think I can work at the boy's camp where I worked last summer. But camp jobs don't pay much. W: I can get a job at the Friendship Hotel. A friend of mine was a waiter there last summer. The pay wasn't good, but he got lots of tips. M: A friend of my sister's did that one summer. W: What I want is a job outside. After sitting in college classes all winter, I'd like a job in the open air. M: The high school students earn a lot of money every summer cutting grass. My brother is only fourteen, but he gets five dollars every time he cuts somebody's grass. It only takes him an hour. W: That's pretty good. I used to cut grass when I was in high school. But now I think I might work for a road－building company, or something like that. M: It would be a good experience. You could learn a lot. 9．What is the woman? A. A college student. B. A middle school student. C. A housewife. 答案：A 10．What kind of job does the woman like to do? A. Housework. B. Office work. C. Work in the open air. 答案：C 11．What job might the woman most probably take finally? A. Working for a road－building company. B. Cutting grass. C. Typing letters in the office. 答案：A 听下面一段材料，回答第 12 至第 14 题。
Text 8 W: That looks like the main entrance. Do we have to buy tickets? M: No, I had several tickets sent to me. Here, take one each. Let's have a look at the equipment. The exhibition is on the second floor, with two main halls on each floor. W: Then what's on the ground floor? M: Radios, televisions, video equipment and home computers —all in Hall 1. Office equipment is in Hall 2. W: How about the first floor? M: Here we are. The communications equipment and large computer systems are upstairs. About every major computer company in the world is here, it seems. W: Dr. Jackson, are there any companies here that you've dealt with before? M: Oh, yes, several. We've had dealings with Cosmic Computers for some years, but we're not satisfied with their aftersales service —they take a long time to deliver spare parts and charge more. W: I've heard some very good reports about another firm called Universal Computers. 12．Where is the office equipment? A. On the ground floor, Hall 2. B. On the second floor, Hall 2. C. On the first floor, Hall 1. 答案：A 13．Which company did Dr. Jackson do some business with? A. Universal Computers. B. We don't know. C. Cosmic Computers. 答案：C 14．Why wasn't Dr. Jackson satisfied with Cosmic Computers? A. They didn't sell spare parts.
B. They delayed sending computers. C. Their after－sales service was poor. 答案：C 听下面一段材料，回答第 15 至第 17 题。 Text 9 W: Who were those two men you were talking to? M: They own a shopping center. W: A shopping center? Where is it? M: It's that new one down on the Peninsula, about ten miles from here. W: Oh, yes, I've heard about it. M: They'd like to have someone open another restaurant in the center. W: You're not thinking of moving the restaurant again, are you? M: No, I'm thinking about opening a branch. W: I've heard that business is quite good there. M: Those men had a study made of the number of people who pass through the center each day and the result is good. W: Well, why don't we look into it? M: But do you think we'll have enough time to manage another branch? W: We could get George and Jane to manage it. M: Do you think they have enough experience? W: They're old enough. And we've trained them like your parents trained us. M: Let's try it. 15．What can we learn about the two speakers? A. They once worked in a restaurant. B. They have a restaurant in the shopping center. C. They have owned a successful restaurant. 答案：C 16．What is the man considering? A. Being employed by the two men.
B. Opening a branch in the shopping center. C. Passing their management on to George and Jane. 答案：B 17．Who are George and Jane? A. The speakers' relatives. B. The speakers' parents. C. The speakers' son and daughter. 答案：C 听下面一段材料，回答第 18 至第 20 题。 Text 10 When Mr. Finch retired， he bought a small house in a village near the sea. The house was built in 1588，but was in very good condition. Mr. Finch expected to have a quiet life， but in the summer holidays he got a shock. Hundreds of people came to the village. Mr. Finch's house was the most interesting building and many people came to see it. From morning till night there were visitors outside the house. They kept looking through windows and many of them even went into Mr. Finch's garden. This was too much for Mr. Finch. He decided to drive the visitors away. So he put a notice in the window. The notice said， “If you want to satisfy your curiosity， come in and look around. Price： two shillings and six pence.” Mr. Finch was sure that visitors would stop coming， but he was wrong. More and more visitors came and Mr. Finch spent every day showing them around his house. “I came here to retire， not to work as a guide.” He said angrily. In the end， he sold the house and bought a small，modern one. It is an uninteresting little place and no one wants to see it. But he could live a quiet life. 18．Why did Mr. Finch buy the old house near the sea? A. He wanted to spend his summer holidays there. B. He wanted to lead a quiet life.
C. He wanted to earn money by showing tourists around the house. 答案：B 19．Why did Mr. Finch put the notice in the window? A. He wanted to make money. B. He wanted to attract more visitors. C. He wanted to stop the visitors. 答案：C 20．What did Mr. Finch do in the end? A. He bought another old house. B. He bought a modern house. C. He lived in another interesting place. 答案：B 第二部分 第一节 阅读理解(共两节，满分 40 分) (共 15 小题；每小题 2 分，满分 30 分)
阅读下列短文，从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中，选出最佳选项。 A Tell a story and tell it well, and you may open wide the eyes of a child, open up lines of communication in a business, or even open people's mind to another culture or race. People in many places are digging up the old folk stories and the messages in them. For example, most American storytellers get their tales from a wide variety of sources, cultures, and times. They regard storytelling not only as a useful tool in child education, but also as a meaningful activity that helps adults understand themselves as well as those whose culture may be very different from their own. “Most local stories are based on a larger theme，” American storyteller Opalanga Pugh says, “Cinderella(灰姑娘), or the central idea of a good child protected by her goodness, appears in various forms in almost every culture of the world.” Working with students in schools, Pugh helps them understand their own
cultures and the general messages of the stories. She works with prisoners too, helping them know who they are by telling stories that her listeners can write, direct, and act in their own lives. Pugh If_they_don't_like_the_story_they_are_living,_they_can_rewrite_the_story.
also works to help open up lines of communication between managers and workers. “For every advance in business ，” she says, “there is a greater need for communication.” Storytelling can have a great effect on either side of the manager －worker relationship, she says. Pugh spent several years in Nigeria, where she learned how closely storytelling was linked to the everyday life of the people there. The benefits of storytelling are found everywhere, she says. “I learned how people used stories to spread their culture， ” she says. “What I do is to focus on the value of stories that people can translate into their own daily world of affairs. We are all storytellers. We all have a story to tell. We tell everybody's story.” 讲故事，不但能够开阔孩子的视野，展开商务交流路线，而且能够打开人们对 于另一种文化风俗和民族历程的理解。 21. What do we learn about American storytellers from Paragraph 2? A. They share the same way of storytelling. B. They prefer to tell stories from other cultures. C. They learn their stories from the American natives. D. They find storytelling useful for both children and adults. 答案：D 推理判断题。第二段中提到讲故事者认为故事不仅对孩子有益，而 且能够帮助成人了解自己，了解异域文化。 22. The underlined sentence(Paragraph 4) suggests that prisoners can ________. A．direct films B. settle down in another place
C. start a new life D. become good actors 答案：C 词义猜测题。语境说 Pugh 利用故事教育犯人，教育他们按照故事 中的人物那样生活。“如果他们不喜欢自己的生活，那么他们就能够重新书写自己 的故事”，即 C 项，开始自己不同于以往的生活。 23. What is the main idea of the text? A. Storytelling can influence the way people think. B. Storytelling is vital to the growth of businesses. C. Storytelling is the best way to educate children in school. D. Storytelling helps people understand themselves and others. 答案：D 主旨大意题。全文介绍美国的故事讲述者 Pugh 利用故事教育孩子， 成人和犯人，通过故事教育他们，让人们通过故事来了解人生，并通过故事教育他 们走好自己的人生道路。 B King's College Summer School King's College Summer School is an annual (每年的) training program for high school students at all levels who want to improve their English. Courses are given by the teachers of King's College and other colleges in New York. Trips to museums and culture centers are also organized. This year's summer school will be from July 25 to August 15. More information is as follows：
Application (申请) date
●Students in New York should send their applications before July 18, 2014. ●Students of other cities should send their applications before July 16, 2014. ●Foreign students should send their applications before July 10, 2014.
●English Language Spoken English: 22 hours Reading and Writing: 10 hours ●American History: 16 hours ●American Culture: 16 hours Cost
Steps ●A letter of self－introduction ●A letter of recommendation (推荐) ● The letters should be written in English with all the necessary information.
●Daily lessons: $200 ●Sports and activities: $100 ●Travels: $200 ●Hotel service: $400 ●You may choose to live with your friends or relatives in the same city.
Please write to: Thompson, Sanders 1026 King's Street New York, NY 10016, USA E－mail: KC－Summer－School@yahoo.com 这是一则关于国王学院暑假班的招生广告。 24. You can most probably read the text in ________. A．a newspaper C. a textbook B. a travel guide D. a telephone book
纸上最有可能。 25. Which of the following is true about King's College Summer School? A. Only top students can take part in the program. B. King's College Summer School is run every other year. C. Visits to museums and culture centers are part of the program. D. Only the teachers of King's College give courses. 答案： C 细节理解题。 根据文中第一句话指出“King's College Summer School is an annual training program for high school students at all levels”可知 A、B 两项 不正确，又根据“Trips to museums and culture centres are also organized.”可知， 答案选 C。 26. If you are to live with your relatives in New York, you will have to pay the school ________. A．$200 C. $500 B. $400 D. $900
答案：C 理解计算题。根据文中 Cost 那一部分可知，费用应为 Daily Lessons ($200)＋Sports and activities ($100)＋Travels ($200)＝$500。 27. What information can you get from the text? A. The program will last two months. B. You can write to Thompson only in English. C. As a Chinese student, you can send your application on July 14, 2014. D. You can get in touch with the school by e－mail or by telephone. 答案：B 细节理解题。根据文中语句“The letters should be written in English with all the necessary information.”可知正确答案。 C On the first day of the 11th grade, our new math teacher Mr. Washington
asked me to go to the blackboard to do a math problem. I told him that I couldn't do it. He asked, “Why not？” I paused, and then I said, “Because I'm educable mentally retarded (可教育智能迟滞)．” He came from behind his desk and looked at me. “Don't ever say that again. Someone's_opinion_of_you_does_not_have to_become_your_reality，” he said. It was a very special moment for me. Doctors said that I was educable mentally retarded in the fifth grade, and I was put back into the fourth grade. When I was in the eighth grade, I failed again. But Mr. Washington changed my life. This person always gave students the feeling that he had high expectations of them, and then all of the students did their best to live up to what those expectations were. He often said, “You have greatness within you.” One day, I caught up with him in the parking place and said, “Mr. Washington, is there greatness within me, sir？” He said, “Yes, Mr. Brown.” “But what about the fact that I failed in English, math and history? What about that, sir? I'm slower than most kids.” “It doesn't matter. It just means that you have to work harder. Your grades don't determine who you are or what you can produce in your life.” “I want to buy my mother a house.” “It is possible, Mr. Brown. You can do that.” And he turned to walk away. “Mr. Washington？” “What do you want now？” “Uh, I'm the one, sir. One day you're going to hear my name. I'm the one, sir.” School was a real struggle for me. Mr. Washington put many demands on me. He made me believe that I could do it. At the end of that year, I was on the honor roll for the first time in my life. Years later, I produced five programs on public television. When one of my programs was shown on the educational television channel, I had some friends call
him. I was sitting by the phone waiting when he called me. He said, “May I speak to Mr. Brown, please？” “Oh, Mr. Washington, is that you？” “Yes, it's me. You were the one, weren't you？” “Yes, sir, I was.” 文章讲述了作者的老师的一句话改变了作者的一生。 28. What does Mr. Washington mean by saying
“Someone's_opinion_of_you_does_not_have_to_become_your_reality”？ A．You needn't have the same opinion as others. B. You should believe what other people say. C. What other people say about you may not be correct. D. The doctor made a mistake. 答案：C 理解判断题。画线部分意思为“别人对你的看法，不一定会成为你 的现实”也即是说，别人对你的看法可能是不正确的。 29. What happened to the author at last? A．He entered a good university. B. He earned much honor. C. He got a good job. D. He made television programs. 答案：D 细节理解题。文中后半部分提到“I produced 5 programs on public television.”可知答案为 D。 30. In the passage, the author implies that ________. A. people shouldn't believe what doctors say B. no one can be successful with hard work and confidence C. no one is really educable mentally retarded D. a good teacher can change a student's life
答案：D 推理判断题。正是由于作者老师的一句话，改变了作者。 31. The best title for the passage would be “________”． A．Don't believe others C. My best teacher B. I succeeded at last D. I am the one
答案：D 主旨大意题。文中屡次提到 I'm the one.并点明了主题。 D Do you really want to go on to higher education? This is the first question you must ask yourself and it is the most important at this major crossroads of your life. Many can advise you, but you alone face the consequences of this fundamental decision. Stop. Think about it. Be honest with yourself and be realistic. Do you want higher education because you really feel you will benefit from it —or are you drifting towards it in response to the expectations of your parents and friends? Conversely, are you being put off higher education by other people's prejudices? Don't commit yourself to any form of full－time higher education if you are not interested in any of the numerous courses available. Higher education is most uncomfortable and unsatisfying for those who have little interest in the subject they have chosen to study. It can be an advantage to have a clear idea about the kind of career you eventually want, because then you can choose a course most likely to equip you for your future. Don't worry if you have no ideas about a future career; but do find out what are the career implications of your choice of course. Broad prospects (前景) will be open to you whatever course you follow, provided you do well and have the right personal qualities. Don't typecast yourself or allow anyone else to do so. This particularly applies to girls. Girls are still subject to prejudices about courses which lead to careers traditionally labeled as “man's work”. This is almost always unjustifiable and women are now working in all sorts of former male “preserves”．
Competition for places will be tougher in future but the total available will still be very large. Seek advice from your careers teacher, careers officer and parents —but it is you who must decide whether or not you want to go on to higher education. 本文主要讲述了在人生十字路口，是否继续高等教育，并提出一些建议。 32. Your attitude towards going to higher education is most important because ________. A. this is the moment in your life when you have to decide your future B. the wrong attitude is likely to have very serious consequences C. you will be the one affected by any decision you make D. it is a time when you can get plenty of advice 答案： C 细节理解题。 由文中第二段 you alone face the consequences (后果) of this fundamental decision.可知。 33. A decision to continue studying should depend on ________. A. the advantages you believe you will have from doing so B. the career you are hoping to take up C. advice from experienced people D. family considerations 答案：A 细节理解题。文中第四段提到如果没有兴趣，就不要去接受高等教 育，再根据第五段的内容可知答案为 A。 34. What advice is given about your future career plans? A. You should be aware of the career prospects of the course you take. B. These must be definite before deciding on study subjects. C. They should not influence your choice of study subjects. D. Any course can prepare you for a suitable career. 答案：A 细节理解题。根据文章第六段第一句话提到，一定要发现你选择课 程的职业前景是什么。
35. If you “typecast” yourself, you ________. A. study only the subjects you are good at B. are prepared to adopt any course of study C. are influenced by your own personal interests D. accept other people's views about what you should study 答案：D 词义猜测题。typecast“使模式化”，本题主要通过下文举的女生
选工作的例子来说明，不要受别人的影响。 第二节 (共 5 小题；每小题 2 分，满分 10 分)
根据短文内容， 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两 项为多余选项。 Are you truly happy? Do you ever know what it means to be happy and what it takes to achieve happiness? __36__ The following are a few tips that I follow to create happiness in my life. ※ Make a plan for attaining goals that you believe will make you happy. Your moods will very likely increase if you are going after something you value. ※Surround yourself with happy people. It is easy to begin to think negatively when you are surrounded by people who think that way. __37__ ※When something goes wrong, try to figure out a solution instead of being absorbed in self pity. Truly happy people don't allow setbacks to affect their mood because they know that with a little thought they can turn the circumstances back to their favor. ※__38__ These few minutes will give you the opportunity to focus on the positive things in your life and will lead you to continuous happiness. ※__39__ Whether you treat yourself to lunch, take a long, relaxing bath or simply spend a few extra minutes on your appearance, you will be subconsciously (下意识地) putting yourself in a better mood. ※Finding the humor in situations can also lead to happiness. Find a way to make light of a situation that would otherwise make you happy.
※Keeping healthy is another way to achieve happiness.__40__ A．What makes one person happy may be very different from what makes someone else happy. B．On the contrary, if you are around people who are happy, their emotional state will be infectious. C. Being overweight or not eating nutritious foods can have a negative effect on your mood. D．These are important questions for anyone who is seeking happiness to ask themselves. E．Spend a few minutes each day thinking about the things that make you happy. F．There are some tips in life that lead to happiness. G．It's also important to take some time each day to do something nice for yourself. 本文主要讲述了如何创造幸福感的几个小建议。 36. D 上文提到一系问题，那么这句话就应由问题转到主题。D 选项中 These questions 正好与之对应。 37 ． B 这 一空 格的 句子 与上 文为并 列对 比关 系，对 应这 一部 分小标 题
Surround yourself with happy people.而选项中 around 正好与 surround 对应。 38. E 这一部分考查小标题，由下文 these few minutes 提示，所以答案为 E。 39. G 通过下文中的 a few extra minutes on your appearance，又排除了 E，
所以答案为 G，对应 take some time。 40. C 这一空格要与小标题 keep healthy 有关，所以答案只有 C 正确。 第三部分 第一节 英语知识运用(共两节，满分 45 分) 完形填空(共 20 小题；每小题 1.5 分，满分 30 分)
阅读下面短文，从短文后所给各题的四个选项(A、B、C 和 D)中，选出可以填 入空白处的最佳选项。
Have you ever had a very__41__teacher at school? I have. I'll never forget “Mr. Williams”. If you didn't do well in your physics, you would __ 42__ to be far away from him. That short man with a very loud voice knew how to frighten you. “__ 43__ and commitment” was his motto. Nobody __44__ to be late for his class. No chat no matter how __45__ the subject was. And even the most __46__ pupil would not dream of cheating him in his tests. I thought about him when I read about a new government __47__to turn former soldiers with no __48__into teachers. They can be trained either as secondary school teachers or as primary school teachers. It's believed that military __49__ such as leadership, discipline, motivation, and teamwork would __50__ children. From next January those who are __51__ for the program will earn a salary and be __52__ four days a week. In two years they will be considered “newly qualified teachers” . But this is a__53__ plan. Some think just the training offered to those former soldiers is not __54__. They believe teachers need to understand how children__55__， and need a high level of education and much training __56__ before they can educate the young. I'm not __57__ how much “Mr. Williams” knew about child development. What I know is how __58__ he was when we did well. I'll never forget the big __59__ on his face when I got a very high mark. My teacher was no soldier, but to me his smile was a medal for bravery in our war against __60__！ 英国政府推出一项政策，对于一些没有任何学位的前军人，加以培训，从而成 为中小学教师，此政策引起社会和业内人士的广泛关注。 41．A.ambiguous C. emotional B. strict D. interesting
答案：B 通过第二段下文提到“That short man with a very loud voice knew how to frighten you.”可知这是一位非常严厉的老师。
42．A.bet C. wish
B. ensure D. seek
答案：C 由于非常严厉，如果你这一学科学的不好，你就会想要远离他。 43．A.Accuracy C. Regulation B. Discipline D. Fluency
答案：B 下文把他与战士相比，因此两者有相似之处，再加上他的严格，所 以此处 discipline 最为合适。 44．A.needed C. had B. dared D. used
答案：B 严格的表现之一是他的课没人敢迟到。dare to do“敢做某事”。 45．A.boring C. optional B. compulsory D. moving
答案：A 无论课程多么枯燥，也没人敢聊天。 46．A.clever C. unconscious B. numb D. dishonest
答案：D 甚至最不诚实的人考他的试也不敢作弊。dishonest 与 cheat 构成对 比。 47．A.announcement C. curriculum 答案：B 下文 51 空处有提示。 48．A.diploma C. fortune B. rank D. colleague B. program D. seminar
答案：A 通过下文第四段提到人们对于这一政策的质疑声，可以猜测这里应 是 diploma“文凭”。rank“头衔”。
49．A.adjustments C. values
B. assessments D. services
答案：C 通过下面的 such as leadership, discipline, motivation and teamwork 这 些 都 应 属 于 values“ 准 则 ， 价 值 观 念 ” ， assessment“ 评 价 ， 评 估 ” ， adjustment“调整”。 50．A.guarantee C. benefit B. tolerate D. prohibit
答案：C 这句话应该陈述的是这一计划的好处，所以这里应是 benefit“使人 受益”。guarantee“保证”，tolerate“容忍”，prohibit“阻止，禁止”。 51．A.presented C. performed B. selected D. registered
答案：B select“挑选”。这里说的是这一项目的具体实施方案。 52．A.assisted C. interpreted B. informed
答案：D 在上文第三段中有提示“they can be trained ...” 53．A.permanent C. controversial B. temporary D. terminal
答案：C controversial“有争议的”。通过 but 连词转折，可知这一段应该 写的是这一政策遭到的反对。 54．A.adequate C. technical B. systematic D. explicit
答案：A adequate “足够的”，systematic “有系统的”，technical“技术 的”，explicit“明确的，清楚的”。一些人认为提供给这些战士的培训是远远不够
的，通过下文说到他们认为老师需要去了解……，可知此处为 adequate。 55．A.develop C. fail 答案：A B. wrestle D. fight 下 文 第 五 段 “how much ‘Mr. Williams’ knew about child
development”中有提示。 56．A.experience C. routine B. approval D. statistics
答案：A 他们认为老师需要高水平教育以及有一些培训经验。approval“批 准，通过，赞同”，routine“日常工作”，statistics“统计数字”，都与原文语境 不符。 57．A.doubtful C. pleased B. sure D. astonished
答案：B 我不确定 Mr. Williams 对于孩子发展知道多少。 58．A.sincere C. happy B. angry D. amazed
答案：C 我们做的不错，老师当然会高兴。 59．A.emotion C. blank B. dilemma D. smile
答案：D 高兴的表现就是脸上的笑容。 60．A.study C. conflict B. competition D. ignorance
答案：D 对于我来说，他的笑容就是我们在与无知的这场战斗中对于我们勇 敢的一枚奖章。 第Ⅱ卷
(非选择题，共 50 分)
英语知识运用(共两节，满分 45 分) 语法填空(共 10 小题；每小题 1.5 分，满分 15 分)
阅读下面短文， 按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求， 在空格处填入一 个适当的词或者括号中词语的正确形式。(不多于 3 个单词) Serena: Anything interesting online, Martin? Martin: Yes. A woman __61__(name) Melissa celebrated her 105th birthday today. She has three brothers and five sisters. Serena: Are they all alive? Martin: Yes. Melissa is their big sister. Four of her brothers and __62__ are in their 90s, three are in their 80s and the __63__(young) one is 78. Serena: They__64__(be) the longest－living family in the world. Martin: Yes, they__65__(actual) are. Guinness World Records just awarded them__66__title. Serena: That's amazing! Martin: Oh, look—it's already five o'clock. What would you think about starting cooking now? Serena: Why do you want to eat now? Martin: I hardly ate anything at noon. I didn't feel like __68__ now I feel like I could eat a horse. __67__(eat) then.
Serena: But Mum will be back around seven. Let's wait just a little longer, and then we can eat with her. Martin: I don't think I can wait that long. I'll eat some bread first. Is there still any left? Serena: I guess __69__. Mum__70__(buy) some yesterday. I just ate a little. 61. ________ 65. ________ 69. ________ 答案： 61．named
62. ________ 66. ________ 70. ________
63. ________ 64. ________ 67. ________ 68. ________
woman 与 name 之间为被动关系，故用过去分词 named。 62． sisters sisters。 63． youngest 根据上文中 Melissa 是大姐，其他的弟弟妹妹分别是 90 多岁和 80 多岁可知，此处指年龄最小的一个是 78 岁，故用最高级 youngest。 64．must be 表示对目前情况的肯定推测用 must do。如果空格中用现在时 根据上文中的表述“她有三个弟弟和五个妹妹”可知，此处用
are，表示陈述现在的情况。 65．actually 分析句子结构，此处需要用副词形式修饰 are。 66．the 特指双方都知道的那个称号用 the。 feel like doing sth.“想要做某事”，为固定用法。
69．so 代指上文中“还剩下一点儿面包”的情况，用 so。 70．bought 根据时间状语 yesterday 可知应用一般过去时。 第四部分 第一节 写作(共两节，满分 35 分) 短文改错(共 10 小题；每小题 1 分，满分 10 分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文，请你修改你同桌写的以下作 文。文中共有 10 处语言错误，每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增 加、删除或修改。 增加：在缺词处加一个漏字符号(∧)，并在其下面写出该加的词。 删除：把多余的词用斜线(\)划掉。 修改：在错的词下画一横线，并在该词下面写出修改后的词。 注意：1. 每处错误及其修改均仅限一词； 2. 只允许修改 10 处，多者(从第 11 处起)不计分。 Nowadays television is playing important role in our daily life. On the one hand, television present a very vivid world to us. On television, we can watch excited Olympic football matches. We can also travel to New York and go sightseeing in London. On television, we can learn many things happened in the
world with having to go outside our houses.Television also plays an education role in our daily life. It provides various educational program for different viewers.On the other hand, television could also be harmful. Watching television too much hurts to our eyes, influences our sleep and work and cuts down children's study time. 答案： Nowadays television is playing ∧ important role in our daily life. On the one
hand, television present a very vivid world to us. On television, we can watch
excited Olympic football matches. We can also travel to New York and go
sightseeing in London. On television, we can learn many things happened in the
world with having to go outside our houses.Television also plays an education
role in our daily life. It provides various educational program for different
viewers.On the other hand, television could also be harmful. Watching television
too much hurts ＼ to our eyes, influences our sleep and work and cuts down children's study time. 第二节 书面表达(满分 25 分)
假设你是红星中学高二年级一班学生李明，你班将举行《人生规划》(My Life Plan)的英文主题班会。请写一篇发言稿，在班会上与同学们进行交流。要点如下： 1．梦想职业——记者(journalist)； 2．职业要求：反应迅速，有创造力，对事情有独特观点； 3．自己的两点优势； 4．为实现目标而努力。 注意：1．词数 100 左右； 2．可以适当增加细节，以使行文连贯； 3．开头语已为你写好，不计入总词数。
Hello, everyone! I feel honored to share with you about my life plan.___________ _______________________________________________________________________ _______________________________________________________________________ _______________________________________________________________________ _______________________________________________________________________ _______________________________________________________________________ _____ One Possible Version： Hello,_everyone! I_feel_honored_to_share_with_you_about_my_life_plan. Frankly, I dream to be a journalist. As far as I know, it is a great challenge to be a journalist. First of all, we have to be sharp in mind so as to react to different situations quickly. Secondly, creativity can help us produce outstanding ideas. What's more, it is necessary for us to hold unique opinions towards hot issues. Just as you see, my qualities just meet the requirements above. Besides, I am social and love communicating with different people. And my talent in language enables me to express myself clearly. I believe all these can make me a good journalist as long as I am determined and never give up.