江苏职校高二年级英语第四册Unit7It’s not related to my major

江苏省高淳中专校综高部高二英语组
课题序号 授课课时 授课章节 名 称 1 2 授课班级 授课形式 综高部高二年级 新授

Unit 7 It’s Not Related To My Major Warm-Up, Listening and Speaking Multi-media player, teacher ’s book
1. Master the important words and expressions in the dialogue. 2. Enable the students to know how to express certainty and uncertainty in English 3. 4. Making an English speech.. Enable the students to make dialogues by using the useful expressions learned in the dialogue according to the given situation.

使用教具

教学目的

教学重点 教学难点

Useful words, phrases and sentence patterns. 1.How to use the useful expressions in the real situations. 2.Improve the students’ Listening and speaking ability

更新、补 1.A dialogue about how to express certainty and uncertainty in 充、删节 内容
English 2.Write a short passage according to task 7

课外作业

1. Read the dialogues Task B fluently. 2. Preview the passage.

教学后记

主备:刘立仁 辅备: 魏冰花

唐春花

王正明 孔新福 1

江苏省高淳中专校综高部高二英语组 授课主要内容及板书设计
Unit 7 Listening and Speaking Step 1 Step 2
I.

Review Words and Expressions Speaking
Lead-in:

Warming up Try to finish the two activities on page107-109.

II.

Part A

How Is the new job?

1.Show some expressions on the blackboard, and then ask students to give the responses with the real situations. (Present the useful patterns and expressions in this way) 2.Let the students listen the dialogue carefully and finish the exercises above the dialogue 3.then explain some difficult language points in the dialogues.

III. Part B I’m Not really sure
1. Useful expressions. 2. Listen to the tape carefully, and pay more attention to the pronunciation. 3. According to the tape, finish the exercises on the book. 4. Ask students to imitate, and then let some groups read the dialogues

IV. Practice
Pair work.: Let students make a dialogue by using the useful patterns and expressions learned in the model dialogues according to the given situation.

Step 3

Assignment

1. Read the dialogue fluently 2. Preview the passage.

Step 4

Homework

主备:刘立仁 辅备: 魏冰花

唐春花

王正明 孔新福 2

江苏省高淳中专校综高部高二英语组
Unit 7 Warm-up, Listening and Speaking Contents:
This is the first period of Unit 7. The students have learned some words about and major career

Analysis of the students:
The students can use some simple sentences to talk about their dreams and

careers . In this class, they will learn more about how to plan their future career wisely.

Teaching Aims:
1. Master the important words and expressions in the dialogue. 2. Enable the students to know how to discuss the difference between a career and a major in English 3. Making a short passage about the choice of career.. 4. Enable the students to make dialogues by using the useful expressions learned in the dialogue according to the given situation.

Teaching aids: multimedia, pictures, computers and so on. Teaching Procedures: Step I Warm up Put the words in the box into the two groups given below.

Activity 1:

注:1.新课导入部分 通过简单调查,导入主题,激发学生兴趣,启发学生思考, 并为下一个活动做准备。在讨论中,教师补充相关学生可能要用到的词汇: exam, wage, deadline, commitment, labor work ,mental work, time management, monthly pay, paid leave.

主备:刘立仁 辅备: 魏冰花

唐春花

王正明 孔新福 3

江苏省高淳中专校综高部高二英语组
Activity 2:

Read the following statements and discuss with a partner

whether you agree or disagree with them.
注: 1. 改变职业与专业的关系。 2.结合上一个活动中学生学生提到的职业特点与专业特点的关系, 分析它 们之间的异同。 3.结合书中观点,鼓励学生讨论 专业和职业的关系度对择业的影响,适当 补充相关的词汇与表达方式

Step II A

Listening and speaking

How Is the new job?
Listen to the conversation and circle the best answer.

Activity 1:

Activity 2: Listen again and tick ()true of false. 注:让学生注意听力中的语音语调,基础好的同学可以模仿。 并且记下重难点词汇,以备理解。 Activity 3: Listen again and fill in the blanks.

B

I’m Not really sure

Activity 4: Listen to the conversation and circle the best answer. Activity 5: Complete the conversation with the sentences in the box. Listen and check the answer. Then practise the conversation with a partner. Step III Language point 1 Give it a shot __________ 2. be convinced that ________________________

e.g. I think I’m convinced that you should try for the position.

主备:刘立仁 辅备: 魏冰花

唐春花

王正明 孔新福 4

江苏省高淳中专校综高部高二英语组
3. apply for Apply … to … 4. Be related to … 5. take a slight pay decrease for a chance to move forward 降低一点薪水来换取晋升的机会 move forward 晋升

take a slight pay decrease 降低一点薪水 6. can’t stand doing 7. do a course in business studies

主备:刘立仁 辅备: 魏冰花

唐春花

王正明 孔新福 5

江苏省高淳中专校综高部高二英语组
课题序号 授课课时 授课章节 名 称 2 3 授课班级 授课形式 综高部高二年级 新授

Unit 7 Reading and Writing Passage A and Passage B Multi-media player , teacher ’s book

使用教具

1. Master the important words and expressions in the text. 2. Master some useful words, phrases and sentence structures learned in the passage. 3. Train the students’ reading ability. 4. Improve students’ senses about detailed information

教学目的

教学重点 教学难点

Useful words, phrases and sentence patterns. 1.How to use the useful expressions in the real situations. 2.Improve the students’ reading ability

课外作业

1. 2.

Read the text fluently. Preview the passage and retell Passage B

教学后记

主备:刘立仁 辅备: 魏冰花

唐春花

王正明 孔新福 6

江苏省高淳中专校综高部高二英语组

授课主要内容及设计
Unit 7 Reading and Writing Passage A Mr. King’s Working Trouble Step 1 Step 2
Lead-in: Activity : What do you think of your working trouble ?

Review Words and Expressions Warm up

(give 4 mins to discuss and sum up )

Step 3

Reading

1 Key words and useful expressions ( Guess the meaning of the words and learn to prepare for reading) 2 Pre reading tasks Ask students to make their own questions Discussions 3 while reading explain the language points in text sum up the main idea of each paragraph 4 post reading write a short composition about “what would you do next if you were Mr. King?”

Step 4

Consolidation

Explain the grammar of text to ss and ask them to learn the new word and expressions.

Step 4

Practice

Finish the exercises after the text, and ask ss to show their answers to us Step 4 Homework
Making compositions, retelling and reading.

主备:刘立仁 辅备: 魏冰花

唐春花

王正明 孔新福 7

江苏省高淳中专校综高部高二英语组
Teaching procedure: Unit 7 Reading and Writing Passage A Mr. King’s Working Trouble Contents:
This is the third period of Unit 7. The students have learned some words about career and major.

Analysis of the students:
The students can use some simple sentences to talk about their career. In this class, they will learn more about the trouble of working and reading abilities.

Teaching Aims:
1. Master the important words and expressions in the text. 2. Master some useful words, phrases and sentence structures learned in the passage. 3. Train the students’ reading ability.

Teaching aids: multimedia, pictures, computers and so on. Teaching Procedures: Step I
1.

Warm up

Review the knowledge of introducing in last class. Learn new words in the vocabulary and ask Ss to read them

Step II

Pre-reading tasks

The pre-class tasks are as follows: Activity 1: Read the text and underline what the writer ever experienced 注:可以让学生重点阅读第一段,同时训练学生细致观察的能力。

Step III

Reading the text.

Activity 2: Read the text quickly and try to catch the main idea of the text. You may
主备:刘立仁 辅备: 魏冰花 唐春花 王正明 孔新福 8

江苏省高淳中专校综高部高二英语组
use your skills of skimming and scanning and have a discussion with your partner. Later I will ask two of you to share your opinions. Activity 3:Read the first paragraph again and tick true or false. Activity 4: Discuss with your partner: What would you do next if you were Mr.King? 注:是学生了解段落主要大意,训练学生概括段落大意的能力。 Activity 5: Read the text again and find out the grammar and difficult points. a. ….with a bachelor ’s degree in media studies. 伴随状语,获得传媒研究专业学 士学位 b. c. Applied for jobs in film and television.申请影视领域的工作 In the end, I did unpaid work for a company in public relations. 最后,我在一家 公司的公共关系部从事一份无偿的工作。 d. e. To begin with 起初

For the time being, I’m helping my company to advertise an American film.目 前,我正在帮我的公司为一家美国电影做广告宣传。

f.

I can have a chance to put what I ‘ve learned into use. 的用到工作中。

我能有机会把我所学

Step IV

Writing

Activity 6: Discuss with your partner : what would you do next if you were Mr. King ?

Step VI

Homework

主备:刘立仁 辅备: 魏冰花

唐春花

王正明 孔新福 9

江苏省高淳中专校综高部高二英语组

授课主要内容及设计
Unit 7 Reading and Writing Passage B Plan your future career wisely Step 1 Step 2
Lead-in: Activity : Have you thought about your future career? What is your future

Review Words and Expressions Warm up

career? And how will you face it? (give 4 mins to discuss and sum up )

Step 3

Reading

5 Key words and useful expressions ( Guess the meaning of the words and learn to prepare for reading) 6 Pre reading tasks Ask students to make their own questions Discussions 7 while reading explain the language points in text sum up the main idea of each paragraph 8 post reading write a short composition about your future career.

Step 4

Consolidation

Explain the grammar of text to ss and ask them to learn the new word and expressions.

Step 5

Practice

Finish the exercises after the text, and ask ss to show their answers to us Step6 Homework
Making compositions, retelling and reading.

主备:刘立仁 辅备: 魏冰花

唐春花

王正明 孔新福 10

江苏省高淳中专校综高部高二英语组
Unit 7 Reading and Writing Passage B Contents:
This is the fifth period of Unit 7. The students have learned some words about career and major.

Plan your future career wisely

Analysis of the students:
The students can use some simple sentences to talk about their future

career . In this class, they will learn more about how to plan your future career wisely.

Teaching Aims:
1. Master the important words and expressions in the text. 2. Master some useful words, phrases and sentence structures learned in the passage. 3. Train the students’ English speech ability.

Teaching aids: multimedia, pictures, computers and so on. Teaching Procedures: Step I
2.

Warm up

Review the knowledge of introducing in last class. Learn new words in the vocabulary and ask Ss to read them

Step II

Pre-reading tasks

The pre-class tasks are as follows: Activity 1: Read career planning? (give 4 mins to discuss and sum up ) 注:可以让学生认真大声阅读全文,同时找文中的关键表达。 Passage B and the question: what mistakes should be avoided in

Step III

Reading the text.

Activity 2: Read the text quickly and try to catch the main idea of the text. You may
主备:刘立仁 辅备: 魏冰花 唐春花 王正明 孔新福 11

江苏省高淳中专校综高部高二英语组
use your skills of skimming and scanning and have a discussion with your partner. Later I will ask two of you to share your opinions. Activity 3:Read the paragraph B again and circle the best answer. Activity 4: After reading ,complete the following sentences according to passage based on passage B. 注:是学生了解段落主要大意,把握文章细节,发掘作者的表达意图与技巧,训 练学生概括段落大意的能力。 Activity 5: Writers sometimes use questions to draw audience’s attention. Read the

passage and find where the strategy is used . Write the questions on the lines below. 注:此项任务要求学生认真独立思考完成,认真勾勒出文章结构,并找出 职业 规划的的写作技巧。 Activity 9: Write a speech based on the outline you’ve made in Activity 8. The appropriate opening and ending have been given. Activity 10: Lead students to consulate the key points and languages. g. Whether You are just entering college or preparing for graduation, it’s time to start thinking about your career. 无论你是即将上大学还是即将毕业,是时候该考虑你将来的事业了。 it’s time to do h. 是该做。 。 。的时候了

Try to avoid making the following two mistakes when you are planning your future career.

i.

Confusing what you’re good at with what you like to do. Confuse …. With… 将。 。 。 与。 。 。混淆

j.

You don’t have to spend your life singing at weddings just because you have a silky voice. 你不能仅仅因为你有一副好嗓子,就一辈子在别人的婚礼上献唱。

k.

Nor do you have to become a chef because you have a gift with spices. Nor do you 否定副词前提, 句子半倒装 m. have a gift with 对。 。 。 有天赋

Because if you enjoy doing something, you’ll do it for more than just a regular 不只是为了

paycheck. for more than just n.

you’ll do it more often and invest in training. You’ll do it even when it’s

主备:刘立仁 辅备: 魏冰花

唐春花

王正明 孔新福 12

江苏省高淳中专校综高部高二英语组
difficult. You’ll do it until you are good at it.你将会经常做,投入到训练中,即使 很困难你也会做,直到你很熟练。 o. Now you are scratching your head, puzzling over how to combine all of these aspects into one job. scratching your head 苦苦琢磨 puzzling over 对。 。 。困惑 combine all of these aspects into one job. 将。 。 。融入到。 。 。中 combine…. With… 将。 。 。与。 。 。联合 p. Believing your job has to satisfy the whole you is a common source of career error. Believing your job has to satisfy the whole you 分词短语做主语 q. Think creatively when considering which job to pursue after graduation. 当你毕业后考虑追求哪份工作时,你要有开创性的思维。

Step IV

Writing

Activity 7: Read the paragraph below and write a topic sentence for it. Then exchange your topic sentence with others. And then, you write down your views on the text.

主备:刘立仁 辅备: 魏冰花

唐春花

王正明 孔新福 13

江苏省高淳中专校综高部高二英语组
课题序号 授课课时 授课章节 Unit7 名 称 Multi-media player , teacher ’s book 使用教具 grammar 3 3 授课班级 授课形式 综高部高二年级 新授与练习的训练评讲

1. Know Gerunds and Infinitives. 教学目的 2.How to use and master their usages 2. Do some exercises. Enable the students to know Gerunds and Infinitives.

教学重点

教学难点 更新、补 充、删节 内容

How to use and master them

Master the exclamations for ability.

课外作业

Do some exercises Preview the next lesson.

教学后记

主备:刘立仁 辅备: 魏冰花

唐春花

王正明 孔新福 14

江苏省高淳中专校综高部高二英语组 授课主要内容或板书设计
Unit 7 grammar Part One
1. revision of the last lesson 2. Ask and answer:

Part Two

Grammar
1. 导入: 1) . 列出一些句子,让同学们辨别句型中动词的使用特征 2) . 指出每个句型中动词的结构特点 3).回忆语法点,总结归纳规则。 3. 练习 1) Ask the students to complete the exercises. 2) Check the answers. 3) Explain the difficult points in this part. 4. 巩固

Part Three

Assignment

1). Review the whole unit. 2). Recite the new words and expression. 3). Finish the exercises. Part Four Homework

主备:刘立仁 辅备: 魏冰花

唐春花

王正明 孔新福 15

江苏省高淳中专校综高部高二英语组
Unit 7 Grammar Contents: Step1 Greeting Step2 Leading-- in. Ask the students to write down some sentences that Gerunds and Infinitives are used in. Step3 analyze Gerunds and Infinitives 动名词和不定式
一、动词不定式(两个动词之间用“to”连接) 构成: 肯定式 to + 动词原形 否定式 not to do 用法: 1.做主语 To learn a foreign language is not easy . = It’s not easy to learn a foreign language . 2.做宾语 They all wanted to see you yesterday. 3.做宾语补足语 He wants you to call him back. 4.做定语 I want to go to the shop to buy something . 5.做状语 They ran over to welcome us. 6. 做表语 My job is to teach him English. A 动词后面+to ,常用的词有: 想/乐意 want / would like to do 叫(告诉)某人 ask / tell (told ) sb (not ) to do 开始 begin( began ) / start to do 决定 decide to do 设法 try to do 记得(忘记) remember / forget (forgot ) to do 希望 wish/hope to do 计划 plan to do 拒绝 refuse to do Eg. I would like to help you . He asked us not to talk in class.
主备:刘立仁 辅备: 魏冰花 唐春花 王正明 孔新福 16

江苏省高淳中专校综高部高二英语组
I hope to see you again . Don’t forget to bring your book here. B 特殊疑问词+ to do ( why 除外) eg. I don’t know where to go Can you tell me how to do it = what to do We don’t know which book to choose . Ex: 1 Do you know ___________. A. what will we do B. what to do C. how to do 2 I am not sure ________. A. when leave B. when to leave C. when leaving 3He can’t decide _______. A. which one to buy B. which to buy one C. which buy one 4 ______ skating ? A. Why not go B. Why don’t go C. Why not to go 二 动名词(动词的 ing 形式,常用在动词或介词后面,做宾语) 肯定结构 do+ing 否定结构 not + doing 常用词有: 1. enjoy / like/love + doing sth (喜欢) 2. feel like + doing sth (想要) 3. keep + doing sth (保持) 4. hate + doing sth (讨厌) 5. mind + doing sth (介意) 6. consider + doing sth(考虑) 7, suggest + doing sth (建议) 8. spend time + doing sth(花时间) 9. finish + doing sth (完成) 10. practise + doing sth(练习) 11. can’t help + doing sth(禁不住) 12. be busy + doing sth (忙于) 13. be worth + doing sth (值得) 14. have fun + doing sth (玩得开心) 15. have problem + doing sth(有困难) 注意:所有的介词 (in , at , for , of , from , up , about , to ,without)后+ doing 下列几个词组的“to”为介词 1. be used to doing 习惯于做某事 2. prefer doing to doing 宁愿…而不愿 3. look forward to doing 盼望着做某事 4. pay attention to doing 注意做某事 5. make a contribution to doing 为…做贡献 三. 动词+动词原形 有些动词后面只能跟动词原形。常用词有:
主备:刘立仁 辅备: 魏冰花 唐春花 王正明 孔新福 17

江苏省高淳中专校综高部高二英语组
1. had better (not ) do sth 最好(不)做某事 2. let sb do sth 让某人做某事 3. make sb do sth 使某人做某事 4. would rather do sth than do sth 宁愿…而不愿 5. prefer to do rather than do sth 宁愿…而不愿 6. would you please(not)do sth?请你(不)…好吗? Eg : You had better study hard . Tom always made us laugh. Please let him go with us. Why not play football with us ? = Why don’t you play football with us ? 注意:助动词(do, does,did ,will , shall) 和情态动词(can , must, may,should ,need ) + 动词原形
有些动词后接不定式或名词时,意义差别较大 1)stop doing sth 记得作过某事(某事已做过) stop to so sth 记住去做某事(某事还没做) 2)forget doing sth 忘了作过某事(某事已做过) forget to do sth 忘了去做某事(某事还没做) 3)try to do sth 尽力去做某事 try doing sth 试一试,试试看 4)go on doing sth 继续做某事(同一动作) go on to do sth 继续去做某事(不同的事) 5)stop doing sth 把某事停下来 stop to do sth 停下(手中事)去做另外的事

Step4 Practice. 巩固练习 Direction: Beneath each of the following sentences there are four choices marked A, B, C and D. Choose the best answer that completes the sentence.
1. Would you please tell me _______ next? A. A. how to do B. what to do C. what do I do D. how I should do 2. The girl wasn't _______ to lift that bookcase. A. A. too strong B. enough strong C. strong enough D. so strong 3. For a time his grandmother found _______ accept his new idea. A. A. hard B. it hard C. it hard to D. it is hard to 4. As she has never been there before, I'll have someone _______ her the way. A. A. show B. to show C. showing D. showed 5. You _______ drive slowly. The roads are wet. A. A. had rather B. would rather C. had better D. would better 6. Nothing can make the brave soldier _______ his country. A. turn against B. to turn against C. to turn to D. turn to
主备:刘立仁 辅备: 魏冰花 唐春花 王正明 孔新福 18

江苏省高淳中专校综高部高二英语组
7. In the old days it was difficult for the poor _______ a job. A. A. find B. to find C. look D. to look for 8. When learning a foreign language, try our best _______ the spirit of it. A. A. master B. hold C. take hold of D. to master 9. It was foolish _______ his car unlocked. A. for him to leave B. of him to leave C. for him leave D. him to leave 10. Remember _______ the newspaper when you have finished it. A. putting back B. put back C. to put back D. will put back 11. Napoleon spoke so loudly as to _______ in front of his soldiers. A. hear B. be heard C. listen D. be listened to 12. Television and radio _______ to know what is going on all over the world. A. made it possible of us B. have made us possible C. have made it possible for us D. have made it be possible for us 13. .I have enjoyed my visit here. I'll be very sorry _______. A. for leaving B. to leave C. if leaving D. to have left 14. I don't see how I could possible manage _______ the work without _______. A. to finish; helping B. to finish; being helped C. finishing; helping D. finishing; being helped 15. We all think it most foolish _______ this mistake. A. for you making B. of you to make C. you to make D. for you to make 16. Because of air pollution being greatly reduced, this city is still _______. A. a good place which to be lived in B. a good place to live C. a good place to live in D. a good place to live for 17. — You were lost on your way to the lake, weren't you? — Yes, we were and had to stop _______ the way. A. asking B. to ask C. asked &n 166 bsp; D. to be asked 18. She felt it a great shame _______ so severely in the presence of her boy friend. A. to criticize B. to have criticized C. to be criticized D. to have been criticized 19. The advertisements are trying _______ people to buy things they don't really need. A. persuade B. persuading C. be persuading D. to persuade 20. If you were much younger, I would arrange _______ as the general manager, for all your colleagues speak highly of your work. A. for you to work B. of you to work C. for you work D. you work 21. On our way back home, we _______ lunch because we felt hungry. A. stopped to have B. stop to have C. stopped having D. stoped to have 22. I did nothing but _______ my lessons last Sunday. A. go over B. to go over C. went over D. go on 23. I'd prefer _______ home rather than _______ a walk. A. to stay; to take B. stay; to take C. to stay; take D. stay; take 24. He was so foolish _______ his car unlocked. A. to leave B. that leave C. as to leave D. for him to leave 25. Your flat needs _______. Do you want me _______ it for you?
主备:刘立仁 辅备: 魏冰花 唐春花 王正明 孔新福 19

江苏省高淳中专校综高部高二英语组
A. to clean; to do B. cleaning; doing C. cleaning; to do D. to be cleaned; doing 26. What the scientist said greatly encouraged us _______ the experiment again, but his secretary's words discouraged us _______ the experiment any more. A. to try; to do B. to try; from doing C. for trying; from doing D. trying; to do 27. _______ water before breakfast seemed to them a rule never _______. A. To get; breaks B. To get; to break C. Getting; breaks D. Get; to break 28. The patient was warned _______ oily food after operation. A. to eat not B. eating not C. not to eat D. not eating 29. 29."Do you have any clothes _______ today, Sir?" asked the maid politely. A. wash B. to be washed C. to wash D. to be washing 30. Mr. Green has never smoked any more since his wife _______ him _______. A. suggested; to give it up B. persuaded; to give up it C. advised; to give it up D. persuaded; to give it up 31. No one enjoys _______ at. A. laughing B. to laugh C. being laughed D. to be laughed 32. You must do something to prevent your house _______. A. to be broken in B. from being broken in C. to break in D. from breaking in 33. They insisted on _______ another chance to try. A. given B. giving C. being given D. to be given 34. --- Where is my passport? I remember _______ it here. --- You shouldn't have left it here. Remember _______ it with you all the time. A. to put;to take B. putting;taking C. putting;to take D. to put;taking 35. His room needs _______, so he must have it _______. A. painting;painted B. painted;painting C. painting;painting D. painted;painted 36. After finishing his homework he went on _______ a letter to his parents. A. write B. writing C. wrote D. to write 37. The young trees we planted last week require _______ with great care. A. looking after B. to look after C. to be looked after D. taken good care of 38. Only _______ English doesn't mean _______ the language. A. to learn;to learn B. learning;learning C. learning about;learn D. learning about;learning 39. She returned home only to find the door open and something _______. A. missed B. to be missing C. missing D. to be missed 40. She decided to devote herself _______ the problem of old age. A. to study B. studying C. to studying D. study 41. Remember _______ the newspaper when you have finished it. A. putting back B. put back C. to put back D. be put back
主备:刘立仁 辅备: 魏冰花 唐春花 王正明 孔新福 20

江苏省高淳中专校综高部高二英语组
42. As she is looking forward to _______ from me, please remember _______ this letter on your way to school. A. hear;post B. hearing;to post C. be heard;posting D. be hearing;to posting 43. Grandma said that she had a lot of trouble _______ your handwriting. A. to read B. to see C. reading C. in seeing 44. Writing stories and articles _______ what I enjoy most. A. is B. are C. was D. were 45. We appreciate _______ us to the ball. A. them to invite B. to invite C. their inviting D. being invited 46. Would you mind _______ quiet for a moment? I'm trying _______ a form. A. keeping;filling out B. to keep;to fill out C. keeping;to fill out D. to keep;filling out 47. He was afraid _______ for being late. A. of seeing B. of being seen C. to be seen D. to have seen 48. I'd like to suggest _______ the meeting till next week. A. to put off B. putting off C. put off D. to be put off 49. .I don't see how I could possibly manage _______ the work without _______. A. finish;helping B. to finish;being helped C. finishing;helping D. finishing;being helped 50. Anything worth _______ is worthy of _______ well. A. doing;being done B. doing;doing C. to be done;to be done D. to be done;being done 51. We advised them to take a re 159 st, but they insisted _______ the work. A. finish B. to finish C. in finishing D. on finishing 52. I delayed _______ your letter because I had been away for a week. A. answer B. answering C. writing D. to post 53. The thief drove as fast as he could to escape _______ by the police. A. to be caught B. be caught C. being caught D. catching 54. I searched for my wallet and it wasn't there. At first, I thought I _______ it at home. Then I remembered _______ it out to pay for the taxi. A. must have left;to take B. may leave;taking C. might leave;to take D. could have left;taking 55. _______ the news of his father's death, he burst into tears. A. After hearing B. On hearing C. While hearing D. Having heard 56. _______ his mother, the baby could not help _______. A. To see;to laugh B. Seeing;to laugh C. Seeing;laughing D. To see;laughing 57. It's no use _______ so much money on clothes. A. spend B. spent C. spending D. being spent 58. The sentence needs _______. A. improve B. a improvement C. improving D. improved

主备:刘立仁 辅备: 魏冰花

唐春花

王正明 孔新福 21

江苏省高淳中专校综高部高二英语组
59. If he succeeded _______ a job, his children wouldn't be suffering from hunger now. A. to find B. to look for C. in finding D. in looking for 60. I still remember _______ to my home town when I was young. A. taking B. taken C. being taken D. to take

二、填入动名词的适当形式: 1.Can you imagine yourself _______ in a lonely island? (stay) 2.I can't understand your _______ at that poor child. (laugh) 3.She didn't mind _______ overtime. (work) 4.To make a living, he tried _______, _______, and various other things, but he had failed in all. (write; paint) 5.We are looking forward to Mary's _______. (come) 6.She was praised for _______ the life of the child. (save) 7.She ought to be praised instead of _______. (criticize). 8.Is there any possibility of our _______ the championship? (win) 9.He came to the party without _______. (invite) 三、将下列句子译成英语: 1.我最喜欢的运动是游泳. 2.今天去没有用, 他不会在家. 3.你写完作文了吗? 4.请原谅我来晚了. 5.他不声不响地走了进来. 6.他走进来了, 没有被看见. 四、把下列的定语从句和同位语从句改为不定式短语 1.There are still a lot of difficulties we have to overcome. 2.Before the machines leave the factory, there is a series of tests that must be passed. 3.At the end of the speech he expressed the desire that he should come and work in China someday. 4.They signed an agreement that they should expand the trade between the two countries. 5.The commander gave orders that we should cross the river. 五、把下列的状语从句改为不定式短语 1.She was excited when she heard the news. 2.I'm glad I have seen your mother. 3.The mother was pleased when she saw her son doing so well at school. 4. He was very happy when he saw us so happy. 5. They will be disappointed when they hear it. 六、把下列的结果状语从句改为 enough to 或 too…to 短语 1.The room is so large that it can hold one hundred people. 2.The room is so small that it can't hold one hundred people. 3.The text is so easy that a child can understand it.
主备:刘立仁 辅备: 魏冰花 唐春花 王正明 孔新福 22

江苏省高淳中专校综高部高二英语组
4.The text is so difficult that a child can't understand it. 5.He is so short that he can't be a good basketball player.

动名词专项练习题参考答案
一、 1.B 2.C 3.C 4.A 5.C 6.A 7.B 8.D 9.B 10.C 11.B 12.C 13.B 14.B 15.B 16.C 17.B 18.C 19.D 20.A 21.A 22.A 23.C 24.C 25.C 26.B 27.B 28.C 29.B 30.D 31.C 32.B 33.C 34.C 35.A 36.D 37.A 38.D 39.C 40.C 41.C 42.B 43.C 44.A 45.C 46.C 47.B 48.B 49.B 50.A 51.D 52.B 53.C 54.D 55.B 56.C 57.C 58.C 59.C 60.C 二、1.staying 2.laughing 3.working 4.writing; painting 5.coming 6.having saved 7.being criticized 8.winning 9.being invited 三、1.My favourite sport is swimming. 2.It's no use going there today. He won't be in;(can't be in). 3.Have you finished writing your composition? 4.Excuse me for being;(coming);late. 5.He entered the room without making any noise. 6.He entered the room without being seen. 四.1.There are still a lot of difficulties for us to overcome. 2.Before the machines leave the factory, there is a series of tests to be passed/to pass. 3.At the end of his speech he expressed the desire to come and work in China someday. 4.They signed an agreement to expand the trade between the two countries. 5.The commander gave us orders to cross the river. 五.1.She was excited to hear the news. 2.I'm glad to have seen your mother. 3.The mother was pleased to see her son doing so well at school. 4.He was very happy to see us so happy. 5.They will be disappointed to hear it. 六.1.The room is large enough to hold one hundred people. 2.The room is too small (not large enough) to hold one hundred people. 3.The text is easy enough for a child to understand. 4.The text is too difficult (not easy enough) for a child to understand. 5.He is too short (not tall enough )to be a good basketball player.

主备:刘立仁 辅备: 魏冰花

唐春花

王正明 孔新福 23

江苏省高淳中专校综高部高二英语组
Step5 Summary. 根据学生的答题情况来找出学生的问题,然后做出详细的总结。 Step6 Homework. 1. Review Gerunds and Infinitives

主备:刘立仁 辅备: 魏冰花

唐春花

王正明 孔新福 24


相关文档

江苏职校高二年级英语第四册Unit 2 That Must Be hard on You
江苏职校高二年级英语第四册Unit7
中职英语第四册Unit 7 It’s Not Related To My Major
江苏职校高二年级英语第四册Unit_1Could I change my life
unit 7 It's not related to my major
INTRODUCTION TO MAJOR ENGLISH SPEAKING COUNTRIES
2011江苏省英语高职院校对口单招高考试卷及答案()
2011年江苏省示范性高职院校单独招生入学考试英语模拟试卷
电脑版