广东省清远市2013-2014学年高二下期末英语试卷(带解析)

广东省清远市 2013-2014 学年高二下期末英语试卷(带解析) Exam anxiety is something that almost every person experiences during his or her student life. Little anxiety actually helps one and work hard for the exams. However, if students spend all their time in feeling , a lot of valuable study time would be lost. In this competitive world, cause a lot of nervousness in students. For some, exam anxiety encourages them to work hard, while for others it may be the root cause for poor performance, leading to academic and lack of confidence. In fact, some students are anxious by nature and easily get nervous when they face a(n) situation. They will think even if they have prepared well. They fear that they may what they have studied, and when it is too much, their is likely to come true. One of the most important methods of exam anxiety is to prepare well in advance. Studying regularly for a few hours every day helps increase the of students. If students are not able to handle anxiety or nervousness, they could talk to their teachers, parents, friends or instructors. should also avoid giving pressure to their kids to do well. Creating a peaceful and atmosphere at home can be greatly helpful. To and sleep properly is also important. Students tend to avoid sleep and starve themselves due to anxiety, but it is to their academic performance and health. It’s better that students should plan their time well and take proper breaks between studies. They should always remember to set aside some time for their since some entertainment helps them relax and concentrate. 1.A.concentrateB.relax C.succeed D.experience 2.A.curious B.confident C.anxious D.calm 3.A.plans B.breaks C.jobs D.exams 4.A.failure B.achievement C.preparation D.performance 5.A.peaceful B.stressful C.natural D.avoidable 6.A.positively B.confidently C.intentionally D.negatively 7.A.remember B.forget C.confuse D.lose 8.A.fear B.dream C.expectation D.competition 9.A.increasing B.feeling C.avoiding D.creating 10.A.relaxation B.pressure C.nervousness D.confidence 11.A.Teachers B.Parents C.Friends D.Instructors 12.A.relaxing B.exciting C.depressing D.worrying 13.A.learn B.play C.rest D.eat 14.A.helpful B.harmful C.important D.nice 15.A.studies B.habits C.hobbies D.meals 【答案】 1.A 1 2.C 3.D 4.A 5.B 6.D 7.B 8.A 9.C 10.D 11.B 12.A 13.D 14.B 15.C 【解析】 试题分析:文章大意:本文是一篇说明文。考试是许多学生的梦魇,文章说明了怎么来缓解 学生考试中的焦虑。 1.考查动词。A.concentrate 集中;B.relax 放松;C.succeed 成功;D.experience 体验。根据后面的 work hard for the exams 可知这里为集中注意力。故选 A。 2.考查形容词。A.curious 好奇的;B.c

相关文档

广东省清远市2013-2014学年高二下学期期末考试英语试题
广东省清远市2013-2014学年高二下学期期末考试政治试卷(带解析)
2013-2014学年广东省清远市高二下学期期末理科数学试卷(带解析)
2013-2014学年广东省清远市高二下学期期末考试物理试卷(带解析)
2013-2014学年广东省清远市高二第二学期期末考试政治试卷(带解析)
电脑版