全程设计人教版英语必修1——Unit3 Section Ⅲ_图文

第一板块

重点单词

[考点精析] 1.forecast (1)n.[C]预测;预报 ①The weather forecast on the radio said that there would be heavy rain. 收音机的天气预报说将有大雨。

(2)vt.预报(天气);预测 ②We can hardly forecast what the result will be.

我们很难预测结果会怎样。
③The reporter forecast the weather report for the next twentyfour hours. 预告员预报了未来24小时天气情况。 [注意] forecast的过去式、过去分词既可用forecast,

也可用forecasted。

2. view (1)n.风景;视野;观点;见解

①He stopped climbing the hill to admire the view.
他停止爬山,欣赏美景。 ②The house has a view over the sea. 这座房子面向大海,视野开阔。 ③ In my view , it was a waste of time and money. 在我看来,那是浪费时间和金钱。


学 助 记

She was looking out to
enjoy the good view in the field. 她正望向窗外 欣赏美丽的田园景色。

(2)vt.观看;注视;考虑 ④Thousands of tourists come to view the Shaolin Temple every year. 每年都有成千上万的游客来参观少林寺。

3.beneath (1)prep.在??下面 ①They found the box buried beneath a pile of leaves.

他们发现盒子被埋在了一堆树叶下面。
②Shall we rest in the shade beneath these trees ? 我们在树下的荫凉处休息一下好吗?

巧 学 助



(2)adv.在下面;在下方 ③The valley lies beneath. 山谷就在底下。

[对点集训]
1.Although I liked the appearance of the house, what really made me decide to buy it was the beautiful ________ through the windows. A.view C.sights B.scene D.scenery

解析:view指从一特定点观看到的东西、景物,尤其是 美丽的自然风景;scene通常指局部的、具体的景致,但 景中多包含着人或者运动状态;sight多指人为的景物,

比如大建筑、史迹等;scenery是自然风景的总称。故A
项符合语境。 答案:A

2.The weatherman has ________ that it is going to rain tomorrow. A.told B.guessed

C.said

D.forecast

解析:考查单词词义辨析。根据句子语境可知选 forecast“预报”。 答案:D

3.—Mum, where is my coat? —Oh, it may be ________the quilt. A.beneath B.below

C.under

D.down

解析:答句句意:哦,可能在被子下面。衣服与被 子之间有接触面,所以应用beneath。 答案:A

4.________ my view, the problem is easy to solve.

A.Of
C.In

B.On
D.At

解析:考查固定搭配。in one's view就某人看来。 答案:C

第二板块

重点短语

[考点精析]

1.as usual

和往常一样;照常

①I went to the door as usual to see him off. 我像往常那样送他到门口。 ②Fred as usual was the first to arrive at the school. 像往常一样,佛雷德仍是第一个到达学校的人。

③ As usual ,I slept late that Saturday night.
和往常一样,那个星期六晚上我睡得很晚。

2.put up
(1)举起;抬起 ①Put up your hands if you have any questions. 有问题请举手。 (2)挂起;张贴;公布

②Please put up the picture on the wall.
请把这幅画挂在墙上。

(3)搭起;支起;建造

③We put up our tents at the foot of the mountain.
我们在山脚下搭起了帐篷。 ④He put up a small lab of his own. 他建起了一个自己的小实验室。 (4)为??提供食宿 ⑤We can put up ten people for the night. 我们可以留宿十个人。

(2009· 陕西高考)A notice was________in order to remind
the students of the changed lecture time. A.sent up C.set up B.given up D.put up

[解析]

选 D 考查动词短语辨析。send up使上升;

give up放弃;set up竖立,创立;put up挂起,张贴。句
意:为了提醒学生变更的演讲时间,一个通知被张贴了 出来。

[对点集训] 1.We put ________ our tent and began to sleep in it, but I really couldn't put ________ the heat in the tent.

A.up; off
C.on; out

B.up; up with
D.over; into

解析:考查动词短语辨析。句意:我们搭起帐篷,然 后在里面开始睡觉,但我确实受不了里面的热。put up搭起;put up with忍受。故选B项。 答案: B

2.—Shall I telephone the hotel for information?
—There is no need. Sarah said that she would ________ for the weekend. A.put up us C.put down us B.put us up D.put us down

解析:put sb. up“为某人提供住宿”,符合对话
语境。put up还有“支起,架起,张贴”等含义。 答案:B

3.________, there are a great many people in the
park on Sunday. A.As usual C.Gradually B.Usual D.Gradual

解析:句意为:像往常一样,星期天公园里有许

多人。故选A项。
答案:A

第三板块

重点句型

[考点精析] 1.A determined person always tries to finish the job,

no_matter_how_hard it is.
不管困难有多大,一个有决心的人总是尽力完成 工作。 no matter how 用来引导让步状语从句,意为“无 论多么”,它可以替换成however。

①No matter how tired(=However tired) you may be,
you must do it. 不管多么累,你也得做。 ② No matter how late it is, his mother is always waiting for him. 不管有多晚,她母亲总是等他。 ③However hard(=No matter how hard) he may try, he

can't finish it in three days.
他无论多么努力,都无法在三天内完成。

no matter ... 是连词词组,作 “ 不管;无论 ” 解,同 what, who, when, how等词连用,引导表示让步的状 语从句。no matter what, no matter who, no mater

when, no mater how等分别表示“无论什么”“无论何
人 ”“ 无论何时 ”“ 无论怎样 / 多么 ” 等意思,可与疑问 词+ever替换。

④ No matter what (=Whatever)happens , please don't be discouraged. 不管发生什么事,不要泄气。 ⑤No matter who(=Whoever) knocks, don't open the

door.
不管谁敲门,都不要开。

(2010· 上 海 高 考 )________you may have, you should

gather
your courage to face the challenge.

A.However a serious problem
B.What a serious problem C.However serious a problem D.What serious a problem

[解析] 选 C 根据句意“无论你有多么严重的问题,
你都应该鼓起勇气面对挑战”,而however 表让步时, 其顺序应是:however+形容词+主语+谓语。however 作连接副词,相当于no matter how,后接形容词或副词, 意为“无论、不管”,引导让步状语从句,其顺序为

“however+形容词、副词+主语+谓语”。

2.At one point we were so high that we found ourselves cycling through clouds.到了某一点我们的位置太高了, 我们发现我们正在云里骑车。 so ...that ...如此??以至于??;that在句中引导结果 状语从句。

? ? ?+形容词或副词 ? ?+形容词+a?n?+单数可数名词 ? ?+that ... so? ?+many/few+复数可数名词 ? ? ?+much/little?少的?+不可数名词? ?

①It is so good a film that I like to see it a second time. 这部电影如此好,以至于我想再看一遍。

②I've had so many falls that I'm black and blue all over.
我跌了这么多跤,以至于浑身青一块紫一块。 ③The mother walked so fast that her daughter couldn't follow her.妈妈走得太快,女儿都跟不上了。

?1?such ...that ...

如此??以至于??

?2? 其中, such + a/an + adj. +名词结构可与 so + adj.+a/an+名词结构互换。

④It was such a lovely day that we decided to go outing. =It was so lovely a day that we decided to go outing. 天气这么好,我们决定去郊游。

⑤It is such fine weather that we will go swimming.
今天天气那么好,我们将去游泳。

⑥They are such small shoes that I can't put them on.
这双鞋这么小,我穿不上。

(2009· 上海高考)The Great Wall is ________ tourist
attraction that millions of people pour in every year. A.so a wellknown C.such wellknown a B.a so wellknown D.such a wellknown

[解析] 选 D 在so/such ...that ...结构中,so可以
用“so+adj.+a+单数名词”结构,而such则用 “such+a+adj.+单数名词”结构。

3.We can_hardly_wait_to see them! 我们迫不及待地想要见到他们! can't wait/can hardly wait to do sth.迫不及待要做某

事。
①Mary couldn't wait to get home after such a long and tiring journey. 经过这次漫长而又疲惫的旅行,玛丽迫不及待地想回 到家里。

②I can hardly wait to read his latest novel. 我迫不及待地要看他的新小说。 ③After the students stayed at school for one week, they couldn't wait to go home. 学生在学校呆了一周之后,他们迫不及待地要回家。

[对点集训] 1.This is a very interesting book.I'll buy it, ________. A.how much may it cost

B.no matter how it may cost
C.however much it may cost D.how may it cost

解析:句意:这本书很有趣。无论它多少钱,我都要买 的。B项应改为no matter how much it may cost,A、D 两项在形式上是不正确的。 答案:C

2.In order to support his study, his brother can't wait________money.

A.to earning
C.for earning

B.to earn
D.of earning

解析:句意:为了支持他的学业,他的哥哥迫不及 待地去赚钱。can't wait to do sth.迫不及待要做某事。 答案:B

3.It is ________ that everyone likes reading it.

A.such good a book
B.so good a book C.such a book good D.so a good book 解析:考查such ...that ...和so ...that ...结构。“such +a/an+adj.+n.”等同于“so+adj.+a/an+n.”结构。 故只有B项正确。

答案:B

4.They are ________ lovely children that we all like them.

A.so
C.too

B.such
D.very

解析:句子用的是“such+adj.+复数名词+that ...” 结构。这里不能用so,因为后面的lovely children是名 词短语,而不是单纯的形容词。

答案:B


相关文档

全程设计人教版英语必修1——Unit3 Section I
全程设计(三维设计)人教版英语必修2Unit1 Section Ⅱ
全程设计(三维设计)人教版英语必修2Unit1 Section I
全程设计(三维设计)人教版英语必修2Unit5 Section Ⅲ(1)
全程设计人教版英语必修1——Unit1 Section Ⅱ
英语:Unit3 Section 1课时练习 新人教版必修5
人教版英语必修1:Unit3 section ⅱ learning about language
全程设计人教版英语必修1——Unit1 Section I
全程设计人教版英语必修1——Unit2 Section Ⅳ
全程设计人教版英语必修1——Unit2 Section I
电脑版