中职英语第四册Unit 7 It’s Not Related To My Major

江苏省中等专业学校
集体备课电子教案
备 课 组 课时安排 课 题 第 英语组 1 至 2 主备人 课时 课 型 总 执教人 课时 时 间 年 月 日

Unit 7 It’s Not Related To My Major

1. Master the important words and expressions in the dialogue. 2. Enable the students to know how to express certainty and uncertainty in
教学 目标

English 3. Making an English speech.. 4. Enable the students to make dialogues by using the useful expressions learned in the dialogue according to the given situation.

重点 教 学 设 想 难点 教 法 学法 教 学 手段

Useful words, phrases and sentence patterns. 1.How to use the useful expressions in the real situations. 2.Improve the students’ Listening and speaking ability talking, reading and speaking Computer

教 学 程 序 与 策 略
Teaching Procedures: Step 1 Warm up Activity 1: Put the words in the box into the two groups given below.

个性化 修改

注:1.新课导入部分 通过简单调查,导入主题,激发学生兴趣,启发学生 思考,并为下一个活动做准备。在讨论中,教师补充相关学生可能要用到 的词汇: exam, wage, deadline, commitment, labor work ,mental work, time management, monthly pay, paid leave. Activity 2: Read the following statements and discuss with a partner

whether you agree or disagree with them. 注: 1. 改变职业与专业的关系。 签发人:
1

签发时间:







2.结合上一个活动中学生学生提到的职业特点与专业特点的关系, 分析它们之间的异同。 3.结合书中观点, 鼓励学生讨论 专业和职业的关系度对择业的影响, 适当补充相关的词汇与表达方式 Step 2 A Listening and speaking

How Is the new job? Listen to the conversation and circle the best answer.

Activity 1:

Activity 2: Listen again and tick ()true of false. 注:让学生注意听力中的语音语调,基础好的同学可以模仿。 并且记下重难点词汇,以备理解。 Activity 3: Listen again and fill in the blanks. B I’m Not really sure

Activity 4: Listen to the conversation and circle the best answer. Activity 5: Complete the conversation with the sentences in the box. Listen and check the answer. Then practise the conversation with a partner. Step 3 Language point

1 Give it a shot __________ 2. be convinced that ________________________

e.g. I think I’m convinced that you should try for the position. 3. apply for Apply … to … 4. Be related to … 5. take a slight pay decrease for a chance to move forward 降低一点薪水来换取晋升的机会 move forward 晋升 take a slight pay decrease 降低一点薪水

6. can’t stand doing 7. do a course in business studies Step 4 homework
教后 反思

签发人:

2

签发时间:







江苏省中等专业学校
集体备课电子教案
备 课 组 课时安排 课 题 第 英语组 3 至 It’s To Not My 4 课 主备人 课时 型 总 时 执教人 课时 间 年 月 日

Unit 7 Related Major

1. Master the important words and expressions in the text. 2. Master some useful words, phrases and sentence structures learned in the 教学 目标 passage. 3. Train the students’ reading ability. 4. Improve students’ senses about detailed information
重点

Useful words, phrases and sentence patterns. 1.How to use the useful expressions in the real situations. 2.Improve the students’ reading ability
Reading, listening and speaking Computer

教 学 难点 设 教法 想
学法 教 学 手段

教 学 程 序 与 策 略

个性化 修改

Teaching Procedures: Step I
1.

Warm up

Review the knowledge of introducing in last class. Learn new words in the vocabulary and ask Ss to read them

Step II

Pre-reading tasks

The pre-class tasks are as follows: Activity 1: Read the text and underline what the writer ever experienced 注:可以让学生重点阅读第一段,同时训练学生细致观察的能力。 签发人:
3

签发时间:







Step III

Reading the text.

Activity 2: Read the text quickly and try to catch the main idea of the text. You may use your skills of skimming and scanning and have a discussion with your partner. Later I will ask two of you to share your opinions. Activity 3:Read the first paragraph again and tick true or false. Activity 4: Discuss with your partner: What would you do next if you were Mr.King? 注:是学生了解段落主要大意,训练学生概括段落大意的能力。 Activity 5: Read the text again and find out the grammar and difficult points. a. ….with a bachelor ’s degree in media studies. 伴随状语,获得传媒研 究专业学士学位 b. c. Applied for jobs in film and television.申请影视领域的工作 In the end, I did unpaid work for a company in public relations. 最后, 我在一家公司的公共关系部从事一份无偿的工作。 d. e. To begin with 起初

For the time being, I’m helping my company to advertise an American film.目前,我正在帮我的公司为一家美国电影做广告宣传。

f.

I can have a chance to put what I ‘ve learned into use. 把我所学的用到工作中。

我能有机会

Step IV

Writing

Activity 6: Discuss with your partner : what would you do next if you were Mr. King ?

Step VI

Homework

教后 反思

江苏省中等专业学校
签发人:
4

签发时间:







集体备课电子教案
备课组 课时安排 课 题 第 英语组 5 至 6 主备人 课时 课 型 总 时 执教人 课时 间 年 月 日

Unit 7 It’s Not Related To My Major

Unit 7 Reading and Writing
1. Master the important words and expressions in the text.
教学 目标

2. Master some useful words, phrases and sentence structures learned in the passage. 3. Train the students’ reading ability. 4. Improve students’ senses about detailed information

重点 教 学 设 想 教学手段 难点 教法学法

Read the passage and they know detailed information.

Reading comprehension Reading, practice Computer
教 学 程 序 与 策 略 个性化修 改

Teaching Procedures:
Step I 2. Warm up

Review the knowledge of introducing in last class. Learn new words in the vocabulary and ask Ss to read them Step II Pre-reading tasks

The pre-class tasks are as follows: Activity 1: Read Passage B and the question: what mistakes should be avoided in career planning? (give 4 mins to discuss and sum up ) 签发人:
5

签发时间:







注:可以让学生认真大声阅读全文,同时找文中的关键表达。 Step III Reading the text.

Activity 2: Read the text quickly and try to catch the main idea of the text. You may use your skills of skimming and scanning and have a discussion with your partner. Later I will ask two of you to share your opinions. Activity 3:Read the paragraph B again and circle the best answer. Activity 4: After reading ,complete the following sentences according to passage based on passage B. 注: 是学生了解段落主要大意, 把握文章细节, 发掘作者的表达意图与技巧, 训练学生概括段落大意的能力。 Activity 5: the passage below. 注: 此项任务要求学生认真独立思考完成, 认真勾勒出文章结构, 并找出 职 业规划的的写作技巧。 Activity 9: Write a speech based on the outline you’ve made in Activity 8. The appropriate opening and ending have been given. Activity 10: Lead students to consulate the key points and languages. g. Whether You are just entering college or preparing for graduation, it’s time to start thinking about your career. 无论你是即将上大学还是即将毕业,是时候该考虑你将来的事业了。 it’s time to do h. 是该做。 。 。的时候了 Writers sometimes use questions to draw audience’s attention. Read and find where the strategy is used . Write the questions on the lines

Try to avoid making the following two mistakes when you are planning your future career.

i.

Confusing what you’re good at with what you like to do. Confuse …. With… 将。 。 。 与。 。 。混淆

j.

You don’t have to spend your life singing at weddings just because you have a silky voice. 你不能仅仅因为你有一副好嗓子,就一辈子在别人的婚礼 上献唱。 签发人:
6

签发时间:







k.

Nor do you have to become a chef because you have a gift with spices. Nor do you 否定副词前提,句子半倒装 天赋 m. Because if you enjoy doing something, you’ll do it for more than just a 不只是为了 have a gift with 对。 。 。有

regular paycheck. for more than just n.

you’ll do it more often and invest in training. You’ll do it even when it’s

difficult. You’ll do it until you are good at it.你将会经常做,投入到训练中, 即使很困难你也会做,直到你很熟练。 o. Now you are scratching your head, puzzling over how to combine all of these aspects into one job. scratching your head 苦苦琢磨 puzzling over 对。 。 。困惑 combine all of these aspects into one job. 将。 。 。融入到。 。 。中 combine…. With… 将。 。 。与。 。 。联合 p. Believing your job has to satisfy the whole you is a common source of career error. Believing your job has to satisfy the whole you 分词短语做主语 q. Think creatively when considering which job to pursue after graduation. 当你毕业后考虑追求哪份工作时,你要有开创性的思维。 Step IV Writing

Activity 7:Read the paragraph below and write a topic sentence for it. Then exchange your topic sentence with others. And then, you write down your views on the text. Step six homework Read the passage again and again Finish the exercises
教后 反思

江苏省中等专业学校
集体备课电子教案
签发人:
7

签发时间:







备 课 组 课时安排 课 题 第 7

英语组 至 8

主备人 课时 课 型 总

执教人 课时 时 间 年 月 日

Unit 7 It’s Not Related To My Major

教学 目标

Unit7 grammar and real life skills 1. Know Gerunds and Infinitives. 2.How to use and master their usages 3. Do some exercises. Enable the students to know Gerunds and Infinitives.
How to use and master them practice and reading Computer
教 学 程 序 与 策 略 个性化 修改

重点 教 学 设 想 难点 教法 学法 教学 手段

Step1 Greeting Step2 Leading-- in.
Ask the students to write down some sentences that Gerunds and Infinitives are used in. Step3 analyze Gerunds and Infinitives

动名词和不定式
一、动词不定式(两个动词之间用“to”连接) 构成: 肯定式 to + 动词原形 否定式 not to do 用法: 1.做主语 To learn a foreign language is not easy . = It’s not easy to learn a foreign language . 2.做宾语 They all wanted to see you yesterday. 3.做宾语补足语 He wants you to call him back. 4.做定语 签发人:
8

签发时间:







I want to go to the shop to buy something . 5.做状语 They ran over to welcome us. 6. 做表语 My job is to teach him English. A 动词后面+to ,常用的词有: 想/乐意 want / would like to do 叫(告诉)某人 ask / tell (told ) sb (not ) to do 开始 begin( began ) / start to do 决定 decide to do 设法 try to do 记得(忘记) remember / forget (forgot ) to do 希望 wish/hope to do 计划 plan to do 拒绝 refuse to do Eg. I would like to help you . He asked us not to talk in class. I hope to see you again . Don’t forget to bring your book here. B 特殊疑问词+ to do ( why 除外) eg. I don’t know where to go Can you tell me how to do it = what to do We don’t know which book to choose . Ex: 1 Do you know ___________. A. what will we do B. what to do C. how to do 2 I am not sure ________. A. when leave B. when to leave C. when leaving 3He can’t decide _______. A. which one to buy B. which to buy one C. which buy one 4 ______ skating ? A. Why not go B. Why don’t go C. Why not to go 二 动名词(动词的 ing 形式,常用在动词或介词后面,做宾语) 肯定结构 do+ing 否定结构 not + doing 常用词有: 1. enjoy / like/love + doing sth (喜欢) 2. feel like + doing sth (想要) 3. keep + doing sth (保持) 4. hate + doing sth (讨厌) 5. mind + doing sth (介意) 6. consider + doing sth(考虑) 7, suggest + doing sth (建议) 8. spend time + doing sth(花时间) 签发人:
9

签发时间:







9. finish + doing sth (完成) 10. practise + doing sth(练习) 11. can’t help + doing sth(禁不住) 12. be busy + doing sth (忙于) 13. be worth + doing sth (值得) 14. have fun + doing sth (玩得开心) 15. have problem + doing sth(有困难) 注意:所有的介词 (in , at , for , of , from , up , about , to ,without)后+ doing 下列几个词组的“to”为介词 1. be used to doing 习惯于做某事 2. prefer doing to doing 宁愿…而不愿 3. look forward to doing 盼望着做某事 4. pay attention to doing 注意做某事 5. make a contribution to doing 为…做贡献 三. 动词+动词原形 有些动词后面只能跟动词原形。常用词有: 1. had better (not ) do sth 最好(不)做某事 2. let sb do sth 让某人做某事 3. make sb do sth 使某人做某事 4. would rather do sth than do sth 宁愿…而不愿 5. prefer to do rather than do sth 宁愿…而不愿 6. would you please(not)do sth?请你(不)…好吗? Eg : You had better study hard . Tom always made us laugh. Please let him go with us. Why not play football with us ? = Why don’t you play football with us ? 注意:助动词(do, does,did ,will , shall) 和情态动词(can , must, may,should ,need ) + 动词原形
有些动词后接不定式或名词时,意义差别较大 1)stop doing sth 记得作过某事(某事已做过) stop to so sth 记住去做某事(某事还没做) 2)forget doing sth 忘了作过某事(某事已做过) forget to do sth 忘了去做某事(某事还没做) 3)try to do sth 尽力去做某事 try doing sth 试一试,试试看 4)go on doing sth 继续做某事(同一动作) go on to do sth 继续去做某事(不同的事) 5)stop doing sth 把某事停下来 stop to do sth 停下(手中事)去做另外的事

签发人:

10

签发时间:







Step4 Practice. 巩固练习 Direction: Beneath each of the following sentences there are four choices marked A, B, C and D. Choose the best answer that completes the sentence.
1. Would you please tell me _______ next? A. A. how to do B. what to do C. what do I do D. how I should do 2. The girl wasn't _______ to lift that bookcase. A. A. too strong B. enough strong C. strong enough D. so strong 3. For a time his grandmother found _______ accept his new idea. A. A. hard B. it hard C. it hard to D. it is hard to 4. As she has never been there before, I'll have someone _______ her the way. A. A. show B. to show C. showing D. showed 5. You _______ drive slowly. The roads are wet. A. A. had rather B. would rather C. had better D. would better 6. Nothing can make the brave soldier _______ his country. A. turn against B. to turn against C. to turn to D. turn to 7. In the old days it was difficult for the poor _______ a job. A. A. find B. to find C. look D. to look for 8. When learning a foreign language, try our best _______ the spirit of it. A. A. master B. hold C. take hold of D. to master 9. It was foolish _______ his car unlocked. A. for him to leave B. of him to leave C. for him leave D. him to leave 10. Remember _______ the newspaper when you have finished it. A. putting back B. put back C. to put back D. will put back 11. Napoleon spoke so loudly as to _______ in front of his soldiers. A. hear B. be heard C. listen D. be listened to 12. Television and radio _______ to know what is going on all over the world. A. made it possible of us B. have made us possible C. have made it possible for us D. have made it be possible for us 13. .I have enjoyed my visit here. I'll be very sorry _______. A. for leaving B. to leave C. if leaving D. to have left 14. I don't see how I could possible manage _______ the work without _______. A. to finish; helping B. to finish; being helped

签发人:

11

签发时间:







15. 16.

17.

18.

19.

20.

21. 22. 23. 24. 25.

26.

27.

28. 29. 30.

C. finishing; helping D. finishing; being helped We all think it most foolish _______ this mistake. A. for you making B. of you to makeC. you to makeD. for you to make Because of air pollution being greatly reduced, this city is still _______. A. a good place which to be lived in B. a good place to live C. a good place to live in D. a good place to live for — You were lost on your way to the lake, weren't you? — Yes, we were and had to stop _______ the way. A. asking B. to ask C. asked D. to be asked She felt it a great shame _______ so severely in the presence of her boy friend. A. to criticize B. to have criticized C. to be criticized D. to have been criticized The advertisements are trying _______ people to buy things they don't really need. A. persuade B. persuading C. be persuading D. to persuade If you were much younger, I would arrange _______ as the general manager, for all your colleagues speak highly of your work. A. for you to work B. of you to work C. for you work D. you work On our way back home, we _______ lunch because we felt hungry. A. stopped to have B. stop to have C. stopped having D. stoped to have I did nothing but _______ my lessons last Sunday. A. go over B. to go over C. went over D. go on I'd prefer _______ home rather than _______ a walk. A. to stay; to take B. stay; to take C. to stay; take D. stay; take He was so foolish _______ his car unlocked. A. to leave B. that leave C. as to leave D. for him to leave Your flat needs _______. Do you want me _______ it for you? A. to clean; to do B. cleaning; doing C. cleaning; to do D. to be cleaned; doing What the scientist said greatly encouraged us _______ the experiment again, but his secretary's words discouraged us _______ the experiment any more. A. to try; to do B. to try; from doing C. for trying; from doing D. trying; to do _______ water before breakfast seemed to them a rule never _______. A. To get; breaks B. To get; to break C. Getting; breaks D. Get; to break The patient was warned _______ oily food after operation. A. to eat not B. eating not C. not to eat D. not eating 29."Do you have any clothes _______ today, Sir?" asked the maid politely. A. wash B. to be washed C. to wash D. to be washing Mr. Green has never smoked any more since his wife _____ him _____.
12

签发人:

签发时间:







A. suggested; to give it up B. persuaded; to give up it C. advised; to give it up D. persuaded; to give it up 31. No one enjoys _______ at. A. laughing B. to laugh C. being laughed D. to be laughed 32. You must do something to prevent your house _______. A. to be broken in B. from being broken in C. to break in D. from breaking in 33. They insisted on _______ another chance to try. A. given B. giving C. being given D. to be given 34. --- Where is my passport? I remember _______ it here. --- You shouldn't have left it here. Remember ____ it with you all the time. A. to put;to take B. putting;taking C. putting;to take D. to put;taking 35. His room needs _______, so he must have it _______. A. painting;painted B. painted;painting C. painting;painting D. painted;painted 36. After finishing his homework he went on _______ a letter to his parents. A. write B. writing C. wrote D. to write 37. The young trees we planted last week require _______ with great care. A. looking after B. to look after C. to be looked after D. taken good care of 38. Only _______ English doesn't mean _______ the language. A. to learn;to learn B. learning;learning C. learning about;learn D. learning about;learning 39. She returned home only to find the door open and something _______. A. missed B. to be missing C. missing D. to be missed 40. She decided to devote herself _______ the problem of old age. A. to study B. studying C. to studying D. study 41. Remember _______ the newspaper when you have finished it. A. putting back B. put back C. to put back D. be put back 42. As she is looking forward to _______ from me, please remember _______ this letter on your way to school. A. hear;post B. hearing;to post C. be heard;posting D. be hearing;to posting 43. Grandma said that she had a lot of trouble _______ your handwriting. A. to read B. to see C. reading C. in seeing 44. Writing stories and articles _______ what I enjoy most. A. is B. are C. was D. were 45. We appreciate _______ us to the ball. A. them to invite B. to invite C. their inviting D. being invited 46. Would you mind _______ quiet for a moment? I'm trying _______ a form. A. keeping;filling out B. to keep;to fill out C. keeping;to fill out D. to keep;filling out 签发人:
13

签发时间:







47. He was afraid _______ for being late. A. of seeing B. of being seen C. to be seen D. to have seen 48. I'd like to suggest _______ the meeting till next week. A. to put off B. putting off C. put off D. to be put off 49. .I don't see how I could possibly manage _______ the work without _______. A. finish;helping B. to finish;being helped C. finishing;helping D. finishing;being helped 50. Anything worth _______ is worthy of _______ well. A. doing;being done B. doing;doing C. to be done;to be done D. to be done;being done 51. We advised them to take a re 159 st, but they insisted _______ the work. A. finish B. to finish C. in finishing D. on finishing 52. I delayed _______ your letter because I had been away for a week. A. answer B. answering C. writing D. to post 53. The thief drove as fast as he could to escape _______ by the police. A. to be caught B. be caught C. being caught D. catching 54. I searched for my wallet and it wasn't there. At first, I thought I _______ it at home. Then I remembered _______ it out to pay for the taxi. A. must have left;to take B. may leave;taking C. might leave;to take D. could have left;taking 55. _______ the news of his father's death, he burst into tears. A. After hearing B. On hearing C. While hearing D. Having heard 56. _______ his mother, the baby could not help _______. A. To see;to laugh B. Seeing;to laugh C. Seeing;laughing D. To see;laughing 57. It's no use _______ so much money on clothes. A. spend B. spent C. spending D. being spent 58. The sentence needs _______. A. improve B. a improvement C. improving D. improved 59. If he succeeded _______ a job, his children wouldn't be suffering from hunger now. A. to find B. to look for C. in finding D. in looking for 60. I still remember _______ to my home town when I was young. A. taking B. taken C. being taken D. to take 二、填入动名词的适当形式: 1.Can you imagine yourself _______ in a lonely island? (stay) 2.I can't understand your _______ at that poor child. (laugh) 3.She didn't mind _______ overtime. (work) 4.To make a living, he tried _______, _______, and various other things, but he had failed in all. (write; paint) 5.We are looking forward to Mary's _______. (come) 6.She was praised for _______ the life of the child. (save)

签发人:

14

签发时间:







7.She ought to be praised instead of _______. (criticize). 8.Is there any possibility of our _______ the championship? (win) 9.He came to the party without _______. (invite) 三、将下列句子译成英语: 1.我最喜欢的运动是游泳. 2.今天去没有用, 他不会在家. 3.你写完作文了吗? 4.请原谅我来晚了. 5.他不声不响地走了进来. 6.他走进来了, 没有被看见. 四、把下列的定语从句和同位语从句改为不定式短语 1.There are still a lot of difficulties we have to overcome. 2.Before the machines leave the factory, there is a series of tests that must be passed. 3.At the end of the speech he expressed the desire that he should come and work in China someday. 4.They signed an agreement that they should expand the trade between the two countries. 5.The commander gave orders that we should cross the river. 五、把下列的状语从句改为不定式短语 1.She was excited when she heard the news. 2.I'm glad I have seen your mother. 3.The mother was pleased when she saw her son doing so well at school. 4. He was very happy when he saw us so happy. 5. They will be disappointed when they hear it. 六、把下列的结果状语从句改为 enough to 或 too…to 短语 1.The room is so large that it can hold one hundred people. 2.The room is so small that it can't hold one hundred people. 3.The text is so easy that a child can understand it. 4.The text is so difficult that a child can't understand it. 5.He is so short that he can't be a good basketball player.

动名词专项练习题参考答案
一、 1.B 2.C 3.C 4.A 5.C 6.A 7.B 8.D 9.B 10.C 11.B 12.C 13.B 14.B 15.B 16.C 17.B 18.C 19.D 20.A 21.A 22.A 23.C 24.C 25.C 26.B 27.B 28.C 29.B 30.D 31.C 32.B 33.C 34.C 35.A 36.D 37.A 38.D 39.C 40.C 41.C 42.B 43.C 44.A 45.C 46.C 47.B 48.B 49.B 50.A 51.D 52.B 53.C 54.D 55.B 56.C 57.C 58.C 59.C 60.C 二、1.staying 2.laughing 3.working 4.writing; painting 5.coming 6.having saved 签发人:
15

签发时间:







7.being criticized 8.winning 9.being invited 三、1.My favourite sport is swimming. 2.It's no use going there today. He won't be in;(can't be in). 3.Have you finished writing your composition? 4.Excuse me for being;(coming);late. 5.He entered the room without making any noise. 6.He entered the room without being seen. 四.1.There are still a lot of difficulties for us to overcome. 2.Before the machines leave the factory, there is a series of tests to be passed/to pass. 3.At the end of his speech he expressed the desire to come and work in China someday. 4.They signed an agreement to expand the trade between the two countries. 5.The commander gave us orders to cross the river. 五.1.She was excited to hear the news. 2.I'm glad to have seen your mother. 3.The mother was pleased to see her son doing so well at school. 4.He was very happy to see us so happy. 5.They will be disappointed to hear it. 六.1.The room is large enough to hold one hundred people. 2.The room is too small (not large enough) to hold one hundred people. 3.The text is easy enough for a child to understand. 4.The text is too difficult (not easy enough) for a child to understand. 5.He is too short (not tall enough )to be a good basketball player.

Step5 Summary. 根据学生的答题情况来找出学生的问题, 然后做出详细的总结。 Step6 Homework. 1. Review Gerunds and Infinitives
教后 反思

签发人:

16

签发时间:








相关文档

最新中职英语第四册Unit-7-It’s-Not-Related-To-My-Major
江苏职校高二年级英语第四册Unit7It’s not related to my major
unit 7 It's not related to my major
江苏职校高二年级英语第四册Unit7It’s-not-related-to-my-major
Is it necessary for non-English major to learn English
小学英语 Unit 5 My Things Lesson 2 It's not your bag 课件3
what does it mean to be an English major
初二英语go for it unit 5 can you come to my party
电脑版